NYÅRSKARAMELLEN FRÅN ÅR 2015 !

publicerat i Notebook;
Detta år har jag haft både toppar och dahlar, men jag tror ändå att det har varit mest toppar. Jag har växt som person och flyttat till ett annat land, börjat lära mig ett nytt språk och fått nya underbara vänner som jag hoppas jag ska få ha med mig genom hela livet.
 
Året började med studier, träning och en hel del jobb. Jag umgicks med fina vänner och hade trevliga middagar. Jag började tröttna på hur livet såg ut och ville uppleva ett mindre äventyr. Så jag började i slutet på månaden söka på resor och annat att göra med livet eller bara för ett tag.
 
I början på februari börjad jag tänka om, kanske man bara skulle ge sig iväg och leva livet, se vad som händer och finna nya vänner. I februari gick jag mycket powerwalks och så jobbade jag också väldigt mycket, inget mig emot då jag verkligen tyckte om både jobb och kollegor. Sedan fick jag se den efterlängtade "Fifty shades of Grey" med bästa vännen och . Men jag ville verkligen ha någonting annat, så utan att säga någonting till någon så hittade jag en utväg. Fick besked om att jag kunde ge mig iväg redan i april så bokade biljett och sedan berättade jag för min mamma - hon blev både chockad och förvånad men så glad för min skull.
 
I mars jobbade jag på och tränade en del med min fina vän B. Jag fyllde år och hade kalas, fick äta fin middag med min mamma och jobbade även denna dagen. Innan jag lämnade min hemstad bakom mig hade jag, B och J en megastor hemmagjord hotellfrukost, sedan fick jag massor av kramar, hejdån och åt fina middagar med familj och vänner.
 
Den andra april tog vi all packning uppmot Stockholm, sedan blev det en påsk-resa till Gotland och sedan upp till Stockholm igen den sjunde för att ta flyget från Arlanda till Spanien. Och där nere har jag levt och bott i snart nio månader.
 
Första månaden var jobbig och svår, men så är det väl alltid i början. Jag längtade inte hem men jag saknade alla fina människor såsom familj och vänner. Jag trivdes riktigt bra och fick direkt riktigt fina vänner. Jag visste redan då att jag skulle vilja lära mig språket och leva där under en längre tid.
Sommaren var helt fantastisk - god mat, långa dagar på stranden, umgås med fina vänner, dricka vin och drinkar, fira midsommar på svenskt och spanskt vis, fick besök från Sverige av familjen och hade det bara allmänt bra.
Hösten smög sig på men värmen försvann inte för det, jag och tjejerna åkte iväg på spa-weekend i Benamadena vilket var helt underbart. Åkte till Fuengirola på Feria (lite som en festival/stadsfest), besökte bergen i Compéta och hade fina middagar med fina vänner. 
 
I vinter, om man nu kan kalla detta för vinter, har det blivit en del mys och en del festande. Umgåts med fina vänner, gått långa promenader och även fått se mer av stadens små traditioner. Sedan nu har jag också fått vara hemma hos min familj i kyliga Sverige, träffat gamla vänner, shoppat och ätit otroligt god mat. Bara myst hela julen och mått gott. Och snart är det slut på året. Vad fort detta året har gått!!
 
Dethär året har varit mycket lärorikt, roligt, spännande och framförallt äventyrligt! Det finns alltid saker man velat göra annorlunda, men ändå inte - man lär sig av sina misstag. Och jag vet att jag gjorde mitt livs bästa val iår, att lyssna till mina egna önskningar om att hitta på något äventyrligt och roligt, som att exempelvis dra utomlands. Man väljer sina vägar själv här i livet, och detta är absolut det bästa jag gjort i hela mitt liv.
 
Mina nyårslöften för året var bland annat att gå ner minst 3kg, utmana mig själv och fota mer - och använda systemkameran mer.
Jag höll dessa otroligt bra. Jag gick under 2015 ner cirka 8-10kg, tog flyget ensam till Spanien för ett äventyr jag sent skulle glömma och jag har fotat tills minnen i telefon och kamera har tagit slut. Så, som nämnt innan, jag har hållt mina löften otroligt bra.
 
Jag önskar alla ett riktigt gott slut och ett GOTT NYTT ÅR!! Och så avslutar jag med en bild från förra årets fyrverkerier i Stockholm någon dag innan nyår.